Barcelona

Manifestació a Barcelona per reclamar més inversions per al sistema públic educatiu

Els manifestants també defensen l'escola pública davant les retallades del 19% i l'agressió permanent a la seva qualitat, per part del Departament d'Ensenyament i el Ministeri d'Educació

RedaccióActualitzat

Nova protesta aquesta tarda de la comunitat educativa per reclamar més inversions per al sistema públic educatiu. Sindicats, estudiants i associacions de pares i mares han participat en la manifestació que ha començat a les cinc de la tarda de la plaça Universitat i ha continuat per la Via Laietana fins arribar a la Plaça Sant Jaume. Allà, Montse Conejo, presidenta de la federació de mares i pares d'alumnes ha llegit el manifest. A l'acte s'hi han concentrat milers de persones, 7.000 segons la USTEC-STEs IAC.

El lema de la marxa era "Ara toca educació pública. Volem el 6%". Aquesta és la inversió que reclamen, cosa que comportaria 9.000 milions d'euros més, però ara només n'exigeixen 144 per poder tornar a l'horari lectiu d'abans de les retallades, cobrir les substitucions dels mestres des del primer dia o pagar la nòmina de juliol dels substituts. Sindicats i comunitat educativa asseguren que aposten per la vaga si el govern no els fa cas.

Els manifestants han defensat l'escola pública davant les retallades del 19% i l'agressió permanent a la seva qualitat, per part del Departament d'Ensenyament i el Ministeri d'Educació.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut