Manifest de TV3, Catalunya Ràdio i l'ACN davant l'amenaça d'intervenció dels mitjans públics catalans

TV3, Catalunya Ràdio i l'Agència Catalana de Notícies (ACN) fan públic el seu posicionament comú davant l'anunci d'intervenció dels mitjans de comunicació públics catalans per part del govern d'Espanya a través de l'aplicació de l'article 155 de la Constitució espanyola

Actualitzat

Els mitjans de comunicació públics, TV3 i Catalunya Ràdio, van néixer el 1983 per mandat de totes les forces polítiques presents al Parlament de Catalunya, la institució on s'expressa la voluntat de la ciutadania, a la qual servim des d'aleshores.

Des de Catalunya i en català, per tant, fa 34 anys que expliquem el que passa aquí i a la resta del món buscant la màxima pluralitat i veracitat, fet que ens ha convertit en referents en l'àmbit informatiu i en el de l'entreteniment de qualitat i en líders d'audiència i credibilitat.

L'amenaça d'intervenció dels mitjans públics catalans, inclosa l'ACN, per part del govern espanyol suposa un atac directe a la ciutadania i vulnera el seu dret a rebre una informació veraç, objectiva, plural i equilibrada, un dels drets fonamentals de qualsevol democràcia.

El sol fet que un govern pretengui interferir i controlar el funcionament d'aquests mitjans és una prova de la seva voluntat de vulnerar aquests drets. El control governamental segresta la llibertat de premsa.

Aquesta ingerència és inacceptable en el marc de l'Europa democràtica i dinamita principis fonamentals de la Unió Europea.

 

Versions en altres idiomes:

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut