La Valletta

Malta impedeix desembarcar 51 subsaharians que anaven a la deriva i van ser rescatats per un pesquer espanyol

El govern de Malta no accepta 51 subsaharians que van ser rescatats per un pesquer espanyol. Els africans viatjaven des d'Eritrea en una embarcació a la deriva a 100 milles de l'illa. El pesquer els va donar auxili i va decidir acostar-los al port més proper, el de La Valletta. Però les autoritats de Malta han impedit l'accés dels immigrants. Ara, el govern espanyol mira de negociar una solució amb Malta.

Actualitzat
Malta es manté ferma en la seva decisió. No deixa desembarcar els subsaharians que el pesquer espanyol va rescatar d'una embarcació a la deriva a 100 milles del país. La solució d'apropar-los al port de La Valletta no va agradar a les autoritats malteses, que van enviar una patrullera que a 26 milles de la costa els va impedir seguir endavant.

Des de divendres passat, l'ambaixada espanyola a Malta negocia el desembarcament dels 51 immigrants i, de moment, només ha aconseguit que les autoritats cedeixin en el cas d'una nena amb símptomes de deshidratació i la seva mare, però aquesta es nega a deixar el vaixell. D'altra banda, el Ministeri d'Afers Estrangers estudia dos convenis d'organització marítima segons els quals els vaixells tenen l'obligació d'assistir les persones i els estats de cooperar amb aquestes embarcacions per facilitar-los un lloc segur. De moment, un helicòpter maltès els ha fet arribar alguns aliments.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut