L'exèrcit patrullant davant de l'hotel Radisson Blu
L'exèrcit patrullant davant de l'hotel Radisson Blu
Bamako

Mali busca tres sospitosos del segrest de l'hotel de Bamako

En l'atac van morir 19 ostatges i 2 assaltants, segons les dades oficials

RedaccióActualitzat

Les autoritats de Mali busquen tres sospitosos de l'atac i la presa d'ostatges en un hotel de luxe de Bamako. En l'atac, comès per suposats jihadistes, van morir 19 ostatges i 2 assaltants, segons ha dit el president de Mali.

L'atac va començar divendres a primera hora del matí. Un grup d'homes armats van arribar a l'hotel Radisson Blu, considerat el més segur de Bamako, amb un vehicle amb matrícula diplomàtica, van disparar contra els guàrdies i van entrar a l'interior. Allà van mantenir segrestades 170 persones durant hores, fins que van poder ser alliberades per les forces de seguretat.

Els investigadors del segrest -les autoritats malianes amb el suport d'efectius de l'ONU i de França, entre d'altres- sospiten que els assaltants podien tenir còmplices dins de l'hotel, que tant podrien ser clients com treballadors de l'establiment. Les càmeres de vigilància de l'hotel ajudaran a aclarir-ho.

Els testimonis asseguren que l'atemptat va ser perpetrat per tres persones que es van suicidar abans de ser detingudes per la policia. Però es creu que el comando el componien més individus, que es van mantenir al marge durant l'atac i que podrien haver fugit cap al nord, cap al desert.

Abans d'acabar el segrest, els jihadistes d'Al-Murabitun, un grup liderat per Mokhtar Belmokhtar, i Al-Qaeda al Magreb Islàmic van reivindicar l'autoria conjunta de l'atac.

El govern de Mali ha ordenat l'estat d'emergència durant deu dies. També ha decretat tres dies de dol nacional.

 

Anar al contingut