Malestar als Mossos perquè el cos té, de moment, un comandament polític i no policial

Fàtima LlambrichActualitzat

Ferran López ja no és el cap dels Mossos d'Esquadra. El conseller d'Interior, Miquel Buch, li ha acceptat la renúncia aquest dijous. I, fins que es nomeni un nou cap, els Mossos queden en mans d'un càrrec polític: el nou director general de la Policia, Andreu Martínez, serà qui dirigirà el cos. Segons ha pogut saber TV3, aquests primers passos de la nova cúpula d'Interior han generat malestar al cos.

Martínez assumirà, de moment i sense que se sàpiga fins quan, les funcions que fins ara tenia el comissari en cap, un fet que ha generat malestar entre els comissaris. La Conselleria d'Interior confirma que no està clar quina fórmula es decidirà en un futur. Martínez ho està estudiant i revisarà l'actual estructura del cos.

D'aquesta manera, cau el lideratge policial que havia tingut la Policia de Catalunya, un lideratge que va ser molt marcat durant l'època del major Josep Lluís Trapero. Quan ho va considerar oportú, Trapero va mostrar, tant al director general del moment com al conseller, el seu desacord per com estaven actuant. La barrera entre les decisions polítiques i les decisions policials, almenys per ara, s'ha retirat.

 

 

Ferran López, cap durant el 155

Durant l'aplicació de l'article 155, els Mossos han estat vivint un moment molt delicat. Ferran López va assumir ser el comissari en cap durant aquesta etapa, en què ha hagut de passar comptes al Ministeri de l'Interior. Tant abans com ara, diversos comandaments mantenen que la millor opció era que els Mossos continuessin amb un cap de dins del cos al llarg de l'època en què depenien del govern espanyol.

La Conselleria d'Interior diu que ni han cessat López ni ell ha dimitit, però tampoc li han mantingut la confiança. Va posar-se a disposició del conseller per assumir les responsabilitats que considerés i no se n'hi ha ofert cap.

Aquest dilluns, la cúpula d'Interior es va reunir amb els comissaris. Una reunió que, segons ha pogut saber TV3, no va generar confiança. La Prefectura perd així competències i s'està buscant un espai al complex Egara (la seu central dels Mossos) perquè el director general hi tingui un despatx. Després del sotrac que va suposar el 155, als Mossos ningú s'esperava una rebuda així.

ARXIVAT A:
PolicialArticle 155
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut