Madrid

Malestar a Madrid per les crítiques del conseller Castells a la falta d'acord en el finançament

El govern espanyol està molest per l'actitud del conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, i per les recents crítiques que ha fet sobre la falta d'acord en el finançament. El conseller va dir aquest dimarts en una conferència a Madrid que l'acord encara estava molt verd i va retreure a la vicepresidenta del govern espanyol, María Teresa Fernández de la Vega, que parli en cada roda de premsa posterior al Consell de Ministres que l'acord és cada vegada més pròxim. Fonts de La Moncloa asseguren que a Castells li falta rigor quan diu que queden "més que serrells" per un acord en matèria de finançament.

Actualitzat
Fonts del govern espanyol creuen que el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, ha estat molt desafortunat en les declaracions que ha fet aquesta setmana a Madrid en el decurs d'una roda de premsa. Castells va criticar la falta d'acord en la negociació sobre el finançament el mateix dia que el govern espanyol i el català tancaven l'acord sobre la inversió de 800 milions d'euros en infraestructures. Per a l'executiu central, aquest és un detall molt significatiu que no es pot passar per alt.

La Moncloa ha lamentat les paraules del conseller, que va assegurar que el pacte de finançament era lluny i va rebutjar totalment la xifra que el ministre d'Economia, Pedro Solbes, ha posat sobre la taula.

Castells també va criticar que la vicepresidenta María Teresa Fernández de la Vega parli de la qüestió del finançament cada divendres des de fa mesos, després del Consell de Ministres, i que digui coses diferents. El conseller va concloure que, més enllà de les compareixences de De la Vega, la seva interlocució és amb el Ministeri d'Economia.
Anar al contingut