Maleno declara davant el Tribunal d'Apel·lació de la ciutat de Tànger, on viu des de fa anys
L'activista espanyola viu des de fa anys a Tànger
Tànger

Maleno nega davant la justícia marroquina haver afavorit la immigració il·legal

El jutge ha de decidir si jutja l'activista espanyola o si arxiva el cas

RedaccióActualitzat

El Tribunal d'Apel·lació de Tànger ha acabat la instrucció de la causa contra l'activista espanyola Helena Maleno, acusada de fomentar la immigració il·legal, i ara ha de decidir si decreta l'obertura de judici oral o si arxiva la causa.

La mateixa Helena Maleno ha publicat un tuit després de declarar davant del jutge.

L'activista, creadora de l'ONG Caminando Fronteras, establerta a Tànger i especialitzada a auxiliar els immigrants a l'estret de Gibraltar, té, de moment, llibertat total de moviments, ja que el jutge no li ha imposat cap mesura cautelar ni l'obligació de comparèixer periòdicament.

En l'interrogatori, les preguntes del jutge s'han centrat en les acusacions fetes per la policia espanyola, que Maleno ha negat. Ha dit que la seva feina es limita a salvar vides i ha explicat quin és el procediment que se segueix a l'ONG quan els arriba una alerta de naufragi o avaria en una patera en aigües de l'estret.

Ha explicat que a vegades contacta amb Salvament Marítim i, d'altres vegades, amb Protecció Civil del Marroc, segons on hagi passat l'accident, i ha justificat que contacti primer amb aquests serveis i no amb la policia perquè la seva funció és "salvar vides humanes".

Maleno ha comparegut arran d'una investigació iniciada per la policia espanyola el 2012 per haver afavorit, suposadament, la immigració irregular arran de les seves trucades a Salvament Marítim per alertar de la presència de pasteres amb immigrants a bord a l'estret.

La investigació no va progressar a l'estat espanyol però sí que ho va fer al Marroc, on finalment ara la jutgen per un delicte que li pot suposar entre sis mesos de presó i cadena perpètua.

 

 

 

ARXIVAT A:
Migracions
Anar al contingut