La zona on es busquen restes de l'avió. (Foto: EFE)
La zona on es busquen restes de l'avió. (Foto: EFE)
Kuala Lumpur

Malàisia admet que el cas de la desaparició de l'avió es pot tancar sense saber-ne les causes

La investigació sobre l'avió de Malaysia Airlines desaparegut el 8 de març es podria tancar sense que hi hagués indicis de què va passar perquè l'aparell es precipités al mar. Ho ha reconegut el cap de la policia del país del sud-est asiàtic. Mentrestant, la recerca de l'avió continua a l'oceà Índic. Diferents països col·laboren amb les autoritats de Malàisia per localitzar les restes de l'aeronau.

RedaccióActualitzat

Serà molt difícil saber per què l'avió de Malaysia Airlines va caure al mar. El cap de la policia de Malàisia, Jalib Abu Bakar, ha afirmat que la investigació es podria tancar "sense que es coneguin les causes reals" del succés. "La investigació pot seguir i seguir. Hem d'aclarir cada petit detall", ha dit el cap de la policia, que ha afegit, però, que hi ha la possibilitat que les indagacions "no permetin saber els motius de l'incident".

El primer ministre del país, Najib Razak, es desplaça aquest dimecres a Perth, al sud-oest d'Austràlia, per observar les operacions aeronavals de recerca del Boeing 777-200ER. Des del port d'aquesta ciutat surten els vaixells i els avions que intenten localitzar les restes de l'aparell. Razak vol agrair personalment la feina que fan tots els participants en la recerca, després que Malaysia Airlines comuniqués la setmana passada als familiars que tots els passatgers del vol havien mort. La majoria d'aquests passatgers eren de nacionalitat xinesa. Uns 300 familiars i amics es van concentrar fa uns dies davant l'ambaixada de Malàisia a Pequín per protestar per la desinformació i les mentides que han envoltat el cas. Diferents països col·laboren amb Malàisia per intentar trobar les restes de l'avió que es va enlairar el 8 de març de Kuala Lumpur en direcció a Pequín.

 

Anar al contingut