Espai per a gossos sobre una fossa comuna al cementiri de San Rafael, a Màlaga
Espai per a gossos sobre una fossa comuna al cementiri de San Rafael, a Màlaga
Màlaga

Màlaga instal·la un espai per a gossos sobre una fossa de la Guerra Civil

La necròpoli de San Rafael té el conjunt de fosses comunes de la Guerra Civil més gran, amb 2.840 cadàvers

RedaccióActualitzat

Indignació de l'Associació de la Memòria Històrica de Màlaga després que l'ajuntament ha decidit instal·lar un espai per a gossos sobre les restes de la principal fosa comuna del cementiri de San Rafael. El pipicà cobreix del tot la fossa número 8, la més gran del conjunt de San Rafael, on hi ha enterrats un miler de cossos represaliats de la Guerra Civil i la dictadura, segons ha informat la Cadena Ser Màlaga.

L'associació demana respecte per les víctimes i exigeix la retirada de l'espai, segons l'emissora. El Departament de Medi Ambient, per la seva banda, assegura que l'espai no està destinat als gossos perquè hi facin les seves necessitats sinó que és un espai perquè els gossos puguin córrer.

La necròpoli de San Rafael té el conjunt de fosses comunes de la Guerra Civil més gran, amb 2.840 cadàvers, i també és una de les fosses comunes més grans d'Europa, només al darrere de l'antiga Iugoslàvia. Part del conjunt d'aquestes fosses, però, ja han estat exhumades i s'han pogut recuperat més de 2.000 cossos. No obstant, encara queden cossos per exhumar; entre ells, justament, els de la fossa número 8.

 

 

Anar al contingut