L'Havana

Majoria de víctimes cubanes i un passatger amb passaport espanyol per l'accident aeri

Cuba ha decretat dos dies de dol nacional durant aquest cap de setmana

RedaccióActualitzat

Cuba fa públic el llistat de passatgers de l'avió sinistrat a l'illa; entre ells hi ha dos saharauis, un d'ells amb nacionalitat espanyola.

El Boieng 737 es va enlairar des de l'Havana amb 113 persones, inclosa la tripulació, d'origen mexicà. Entre els morts, hi ha cinc nens cubans i deu pastors de l'Església Evangèlica amb les seves dones. La majora de víctimes eren cubanes, en total 99 persones. També hi ha dos argentins i set mexicans, la tripulació i un turista. Fins ara, s'han identificat 15 cossos, cinc nens i deu adults.

Cuba ha decretat dos dies de dol nacional durant aquest cap de setmana.

 

Fonts del Ministeri d'Afers Exteriors espanyol han confirmat que un dels dos homes d'origen saharaui tenia nacionalitat espanyola. Es tracta d'un ciutadà que vivia a l'illa amb documentació saharaui, que Cuba reconeix, i tot i que tenia passaport espanyol no estava inscrit al consolat i aquest ha estat el motiu de la tardança en la confirmació de la nacionalitat. L'altre saharaui mort a l'accident era apàtrida.

Pel que fa a la causa de l'accident, els experts cubans han recuperat en bon estat una de les caixes negres de l'avió i esperen accedir aviat a la segona per continuarà amb les investigacions.

Només tres persones han sobreviscut a la tragèdia, es tracta de tres dones cubanes (19, 23 i 39 anys) que estan en estat molt greu.

Amb 39 anys d'antiguitat, el Boeing 737-200 accidentat havia superat satisfactòriament la seva última revisió, al novembre.

Anar al contingut