Santiago Mainar, en el judici pel crim de Fago (Foto: EFE)
Santiago Mainar, en el judici pel crim de Fago (Foto: EFE)
Osca

Mainar: "Prefereixo que m'acusin d'haver matat un tirà que no pas emparar-lo"

L'acusat del crim de Fago, Santiago Mainar, ha reiterat que és innocent en l'última sessió del judici pel cas, que ha quedat vist per a sentència. En el torn d'intervenció abans que acabés la vista oral, Mainar ha criticat amb duresa la víctima, l'alcalde Miguel Grima, al qual ha definit com un tirà: "Prefereixo que m'acusin d'haver matat un tirà, que no pas emparar-lo". Mainar, que ha parlat durant cinc minuts, ha insistit que es va inculpar de l'assassinat perquè ho va pactar amb la Guàrdia Civil perquè no molestessin més la gent d'aquest poble d'Osca. El fiscal demana per a l'acusat 21 anys de presó, mentre que la defensa en reclama l'absolució.

Actualitzat
Santiago Mainar, que és forestal i ramader, ha remarcat que no ha matat ningú i s'estima més que l'acusin que no pas "resignar-se com a ciutadà". H afegit que l'alcalde, Miguel Grima, era un "oportunista" al qual "la impunitat atorgada per la falta de control de l'estat el va convertir en arrogant i dèspota". Fins i tot ha apel·lat al rei Joan Carles, "que ens recorda que s'ha de complir la Constitució, lluitar per la igualtat i la llibertat". I ha conclòs que, de vegades, "el poble ras està per davant de les institucions i els polítics", paraules que també ha atribuït al monarca.

El seu advocat, Marco García, ha considerat que l'autoinculpació de Mainar no és vàlida i que la investigació no s'ha ajustat a la llei ni en les proves d'ADN ni en la reconstrucció dels fets, que segons diu es va fer sense l'acusat. En canvi, els agents de la Guàrdia Civil i els forenses que han declarat en el judici han coincidit que les proves l'incriminen.
Anar al contingut