Olot

"Mai hem vist una pel·li en què una sola dona salvi el món"

Alumnes de primer d'ESO debaten sobre els estereotips de gènere a l'InfoK

RedaccióActualitzat

Els nens juguen a futbol i les nenes miren sèries romàntiques. Els rols sexistes es mantenen entre els adolescents, tot i que, teòricament, els pares eduquen igual els fills, tant si són nenes com nens. Deu estudiants de primer d'ESO (12 anys) de l'Escola Pia d'Olot han participat en un debat sobre els estereotips de gènere per al programa InfoK, i aquest n'és el resultat.

 

 

Cinc nenes i cinc nens han explicat que són conscients que estan envoltats d'idees preconcebudes sobre com han d'actuar, però ho viuen amb naturalitat.

Les nenes són les que més es queixen i defensen que cal canviar les coses. No els agrada que a les dones se les presenti com a princeses indefenses o que s'hagin de conformar amb el paper secundari o d'ajudant de l'estrella masculina.

 

 

"Mai hem vist una pel·li en què una sola dona salvi el món", es lamenta una de les nenes. "Sempre hi ha l'home que mana i l'ajudant. Però sempre ha de ser noia, l'ajudant. No es veu una doctora i l'infermer que va a darrere", es queixa una altra.

Els dibuixos animats estan carregats d'estereotips, diuen els estudiants. Els mitjans de comunicació també reben. "Hi ha el mateix nombre d'esports de nois que de noies, però sempre a la tele surten més els de nois", apunta un dels nens.

 

♦ Partit de reconciliació després dels insults sexistes a les jugadores de Lloret

 

Tot i que entenen que s'ha d'anar cap a la igualtat, també admeten que costa trencar alguns estereotips per la por de les crítiques. Així, per exemple, els nois se senten ridículs disfressats de princesa o portant bambes fúcsies o jerseis roses.

 

♦ Estereotips a les disfresses dels més petits

 

L'Agnès, en Pol, l'Abril, en Daniel, l'Aina, l'Adrià, la Neus, en Genís, l'Alba i en Marc asseguren que els estereotips han arribat, fins i tot, a les xarxes socials. Diuen que la xarxa de les nenes és musical.ly i la dels nens, Royal Crash i tots els videojocs de batalles i de futbol. Això sí, a casa, pel que diuen, tots col·laboren igual.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut