Nicolás Maduro
Nicolás Maduro votant en els comicis locals (Reuters)
Caracas

Maduro prohibeix a l'oposició presentar-se a les eleccions del 2018

El president veneçolà s'escuda en els criteris de l'Assemblea Constituent, que marca que un partit que no ha participat en unes eleccions no pot participar-hi més

RedaccióActualitzat

Nicolás Maduro ha prohibit a la major part de l'oposició participar en les eleccions presidencials de l'any que ve a Veneçuela. El president del país ha justificat la decisió, després que aquest diumenge els tres principals partits opositors no van participar en les eleccions locals. Segons Maduro, Acció Democràtica, Voluntat Popular i Primer Justícia van intentar boicotejar així els comicis.

Maduro justifica que l'Assemblea Constituent, que va substituir el Parlament veneçolà, i que només està formada pels seus partidaris, estableix que si algunes forces han cridat al boicot, no puguin presentar-se més:

"Desapareixen perquè aquell partit que no hagi participat avui i hagi cridat al boicot de les eleccions no pot participar-hi més; aquest és el criteri de l'Assemblea Nacional Constituent i jo com a cap d'Estat el defenso."

El chavisme ha arrasat en aquests comicis locals, on ha obtingut gairebé totes les alcaldies que es disputaven: més de 300 d'un total de 335. Amb tot, la participació va ser baixa, un 47% segons dades oficials. Uns resultats previsibles, tenint en compte l'absència de l'oposició.

Els tres partits es van negar a presentar-se a les eleccions després de denunciar diversos casos de frau i nombroses irregularitats en les regionals del 15 d'octubre. 

L'oposició veneçolana té cada cop té més clar que li serà difícil fer trontollar el president, amb la seva divisió i falta d'estratègia. D'aquesta manera Maduro s'assegura que el camí per renovar el mandat no tindrà més esculls electorals.


 

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut