Nicolás Maduro
Maduro ha retardat la formació de la nova Assemblea Constiuent a aquest divendres (Reuters)
Caracas

Maduro nega frau electoral i retarda la presa de possessió de la Constituent

La Guàrdia Nacional Bolivariana ha ocupat el Parlament per assegurar-se que els diputats no impedeixin la formació de la Constituent, ajornada per a aquest divendres

RedaccióActualitzat

El president veneçolà nega que s'inflés la xifra de participació en les eleccions de diumenge com denuncia l'empresa encarregada del recompte electoral, que diu que hi podria haver una diferència d'un milió de vots. Smartmatic fa 10 anys que s'encarrega del recompte de vots.

Nicolás Maduro ho ha dit en un acte amb els membres electes de l'Assemblea Constituent, que han d'ocupar els escons que ara ocupen majoritàriament diputats opositors:

"Amb les pressions van fer que un paio d'una empresa que té la seu a Londres i els comptes als Estats Units intentés tacar el procés electoral dient que només havien votat 7.500.000 veneçolans. Aquest procés electoral no el taca ningú perquè és un procés electoral transparent, auditat abans, durant i després."

Mentrestant, els 545 legisladors electes que han de reformar la Constitució de Veneçuela ja han rebut l'acte que els acredita com a diputats i en les pròximes hores aniran a la seu del Parlament, controlat per l'oposició, per posar en marxa la nova Assemblea Nacional Constituent.

En principi s'havia de fer aquest dijous, però Maduro, finalment, ha decidit ajornar-ho a divendres. Vol esperar que el poder electoral ratifiqui alguns dels guanyadors.

Per assegurar-se que els diputats de l'anterior legislatura no impedeixin la formació de l'Assembla Constituent, aquesta matinada la Guàrdia Nacional Bolivariana ha ocupat el Parlament.

L'oposició no reconeix els nous electes com tampoc ho fa la Unió Europea ni l'Organització dels Estats Americans. Per aquest dijous té convocada una marxa de protesta i han anunciat que denunciaran davant la fiscalia la manipulació de les eleccions de diumenge.

Quatre opositors, magistrats del Suprem a l'ombra designats pel parlament veneçolà i de polítics antichavistes, s'han refugiat els últims dies a l'ambaixada de Xile.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut