El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, durant un discurs televisat des del palau de Miraflores. (Foto: Reuters)
El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, durant un discurs televisat des del palau de Miraflores. (Foto: Reuters)
Caracas

Maduro anuncia l'expulsió de tres funcionaris consulars nord-americans

El president de Veneçuela ha ordenat l'expulsió dels tres diplomàtics dels EUA que treballaven en universitats privades després de la crida que han fet els Estats Units perquè el govern dialogui amb l'oposició.

RedaccióActualitzat

El pols entre govern i oposició no dóna treva a Veneçuela. Al carrer l'ambient s'ha calmat una mica, sobretot si es parteix dels greus enfrontaments de la nit de dissabte entre policia antiavalots i manifestants opositors per reclamar la llibertat dels estudiants detinguts. Ara la tensió continua als despatxos: Primer, amb l'ordre de captura del líder opositor Leopoldo López, a la qual ell mateix ha respost a través de les xarxes socials.
 

 

I veient com el conflicte s'enverinava, els Estats Units han fet una crida al govern de Maduro perquè dialogui amb l'oposició. El gest no ha agradat a Maduro, que hi ha respost anunciant l'expulsió de tres funcionaris consulars dels EUA que treballaven en universitats privades.

"He donat l'ordre al canceller de la república, que informarà més endavant que es procedirà a declarar persona non grata i a expulsar del país aquests tres funcionaris consulars de l'ambaixada dels EUA a Veneçuela. A Veneçuela estem disposats a arribar fins a les últimes conseqüències en la defensa de la nostra pau, la nostra independència i la nostra democràcia. Que s'entengui a tot el món!", ha clamat Maduro en un discurs televisat des del Palau de Miraflores.



 

 

Anar al contingut