Madrid

Madrid prohibeix l'aparcament al centre als no residents per lluitar contra la contaminació

Dijous es va rebaixar la velocitat màxima per circular per l'M-30 als 70 quilòmetres per hora

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Madrid ha prohibit l'aparcament als no residents a les zones blaves i verdes de la ciutat com a mesura per a combatre l'alt nivell de contaminació que afecta la capital espanyola. Queden fora d'aquesta limitació els vehicles comercials, el transport escolar, els vehicles elèctrics i els de les persones amb mobilitat reduïda.

La prohibició ha començat aquest divendres a les sis del matí i es mantindrà mentre se superin els nivells de contaminació recomanats a la ciutat. Es tracta d'una mesura de caràcter preventiu i temporal per evitar que pugin encara més els nivells de diòxid de nitrogen que registren les estacions de mesurament madrilenyes.

Aquesta és la segona jornada de restriccions de trànsit a Madrid per intentar rebaixar els nivells de diòxid. Es manté la limitació de circulació a 70 quilòmetres per hora als vehicles que circulen per l'M-30 que va començar dijous. Fins ara la velocitat màxima era de 90 quilòmetres per hora.

L'alcaldessa de Madrid, Manuela Carmena, ha valorat positivament la resposta dels madrilenys a aquestes limitacions per contaminació. I ha recordat que s'ha reforçat el servei d'autobusos, sobretot en aquelles línies que connecten la perifèria amb el centre de la ciutat.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut