Madrid

Madrid prohibeix la circulació dels cotxes amb matrícula parell

L'alta contaminació obliga l'Ajuntament a limitar la circulació de vehicles per primera vegada a Espanya

RedaccióActualitzat

L'Ajuntament de Madrid ha activat a partir de les sis del matí l'anomenat "Escenari 3" del protocol municipal per alta contaminació de diòxid de nitrogen, cosa que implica que els cotxes amb matrícula parell no poden circular per l'àrea interior de l'M-30, l'anomenada "ametlla central".

Es tracta d'una mesura que mai abans s'ha aplicat a Espanya. I d'aquesta manera Madrid s'uneix a altres grans ciutats del món, com París, que ja l'apliquen els dies d'alta contaminació.

D'aquesta manera els conductors que circulin per Madrid amb un cotxe amb matrícula parell s'exposen a ser multats amb una sanció de 90 euros, si no és que al vehicle hi van tres persones.

No estan obligats a complir la mesura les motos i ciclomotors, els vehicles amb els distintius "zero emissions", els híbrids, els de discapacitats, els de serveis públics, l'assistència sanitària pública i privada, autoescoles i serveis funeraris.

La prohibició de circular per l'"ametlla central" als vehicles parells acabarà a les 21.00, però l'episodi de contaminació continua es pot allargar la prohibició a divendres. El que sí que continuarà serà la restricció d'estacionament regulat, SER, per als no residents, de 9.00 a 21.00.

Aquest dimecres, l'Ajuntament de Madrid ja va aplicar l'escenari 2 del protocol d'alta contaminació. Això significa que els no residents no podien aparcar a la zona SER d'estacionament regulat, i per això no funcionaven els parquímetres.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut