Barcelona

Madrid intentarà negociar amb les petroleres una reducció dels marges del gasoil per ajudar els pescadors

Els pescadors han rebut amb decepció les mesures que impulsarà el govern central per fer front a l'encariment del gasoil, que no inclouen subvencions al sector. El Ministeri de Medi Ambient i Medi Rural i Marí es reunirà amb les companyies petroleres perquè abarateixin el cost per als pescadors i paral·lelament es compromet a vigilar més les importacions de peix extracomunitàries. Per la Federació Espanyola de Pesca aquestes mesures són insuficients. Aquest dimarts la Federació Catalana de Pescadors es reunirà per decidir si es mobilitza per aquesta situació. Aquest dilluns, les embarcacions d'arrossegament de Barcelona i algunes de Roses i el Port de la Selva ja s'han quedat a port.

Actualitzat

Les federacions de pescadors de tot l'Estat s'han reunit aquest dilluns al migdia amb la ministra de Medi Ambient, Medi Rural i Marí, Elena Espinosa, per demanar-li pagar el gasoil, com a màxim, a 45 cèntims per litre, en comptes dels 75 actuals, i també perquè es limitin les importacions extracomunitàries, que han fet baixar el preu del peix.

La resposta de la ministra ha estat que el govern no pot concedir subvencions per abaratir el preu del gasoil perquè això va en contra de la normativa comunitària, però que es compromet a fer gestions davant les petroleres perquè acceptin reduir el seu benefici en el gasoil per als pescadors.

Decebuts per la resposta del govern, els pescadors, que ja havien convocat una manifestació per divendres a Madrid, estudiaran aquest dimarts la possibilitat de convocar una vaga general al sector per al mes de juny o juliol.

Aquest dilluns, el sector pesquer del Mediterrani europeu ja ha anat a la vaga. Una bona part dels armadors catalans i de la resta de l'Estat han estat parats i s'han sumat així a les protestes dels armadors francesos i italians, que fa una setmana que no surten de port.

En el cas de les confraries de la demarcació de Girona, han decidit en assemblees que aquest dimarts sortiran a pescar totes menys la del Port de la Selva.

NOTÍCIES RELACIONADES
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut