L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre (Foto: EFE)
L'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre (Foto: EFE)
Madrid

Madrid implantarà peatge a les carreteres que tinguin vies alternatives

La presidenta regional ha explicat que no posaran peatges en aquelles carreteres on no hi hagi "una alternativa" i que s'estudiarà que en altres casos es pugui posar una targeta o un abonament "molt barat" per als residents.

RedaccióActualitzat
La presidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre, ha anunciat aquest dijous que el seu govern estudiarà un abonament "realment molt assumible" per als ciutadans que es vegin afectats pels peatges que el govern regional instal·larà a les carreteres de la seva xarxa.

"Intentarem no fer injustícies", ha assenyalat Aguirre en la roda de premsa posterior al Consell de Govern. Aquest dijous han aprovat el projecte de llei de modificació de pressupostos, en què s'inclou la posada en marxa del peatge en les vies per pagar-ne el manteniment.

Aguirre ha explicat que no posaran peatges en aquelles carreteres on no hi hagi "una alternativa" i que s'estudiarà que en el cas d'altres, com la M-501, de calçada duplicada, es pugui posar una targeta o un abonament "molt barat" per als residents que les fan servir cada dia.

Finalment, Madrid ha "decidit posar peatges", ha confirmat Aguirre, una idea que ja havia insinuat el mes passat. Sobre quin cost tindrà per als ciutadans, la presidenta de la comunitat no ha avançat la quantitat, però ha explicat que haurà de ser la concessionària que s'encarregui del peatge la que els orienti a l'hora d'establir el preu.

Amb aquesta mesura, el govern regional ingressarà 900.000 euros aquest any; l'any que ve la quantitat pujarà fins als 30 milions d'euros.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut