Pedro Sánchez, aquest dimecres al vespre, en una compareixença informativa a Valladolid després de la cimera entre Espanya i Portugal (EFE)
Pedro Sánchez, aquest dimecres al vespre, en una compareixença informativa a Valladolid després de la cimera entre Espanya i Portugal (EFE)
Madrid

Sánchez confirma que vetarà el Brexit si no hi ha canvis sobre Gibraltar

Paral·lelament, Gibraltar i Espanya han tancat una entesa en qüestions com fiscalitat o veïnatge per quan s'apliqui el Brexit

RedaccióActualitzat

Gibraltar i Espanya han tancat una entesa bilateral en qüestions com fiscalitat o veïnatge preveient el moment en què es faci efectiva la sortida del Regne Unit de la Unió Europea. Tot i això, Pedro Sánchez ha dit aquest dimecres que no hi ha avenços amb el Regne Unit sobre el penyal i ha alertat que, tal com està l'acord en aquesta qüestió, va contra l'essència i els interessos d'Espanya.

"Ens sentim contrariats. Hem trobat en l'acord de retirada una sèrie d'elements que posen en qüestió la capacitat que té Espanya per poder negociar amb el Regne Unit sobre el futur de Gibraltar i això no és acceptable pel govern d'Espanya."

Des del govern espanyol s'especifica que el preacord amb Gibraltar és independent de l'acord transitori del Brexit i de la declaració política sobre la futura relació entre Londres i Brussel·les. El govern espanyol segueix oposant-se, ara com ara, a aquests dos documents.

 

Les banderes d'Espanya, el Regne Unit i Gibraltar a la frontera de La Línea de la Concepción (Reuters)

 

Aquest diumenge, els 27 tenen previst aprovar el text presentat per Theresa May en una cimera de líders. Des d'aquest dilluns, els ministres d'Exteriors de la Unió Europea han començat a preparar la reunió.

El govern espanyol condiciona el suport al Brexit al fet que Londres faci canvis en la qüestió de Gibraltar. Demana que quedi molt clar i per escrit que qualsevol acord de la Unió amb el Regne Unit sobre el Penyal haurà de comptar abans amb el vistiplau de Madrid. Segons l'executiu espanyol, falta "claredat jurídica" pel que fa a les relacions que hi haurà entre la UE i Gibraltar.

ARXIVAT A:
BrexitPedro SánchezUnió EuropeaTheresa May
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut