Madrid

Madrid activa les repatriacions i les patrulles mixtes i llança una "ofensiva diplomàtica" per frenar l'allau d'immigrants

L'executiu espanyol s'ha vist obligat a prendre mesures d'emergència davant l'arribada massiva d'estrangers indocumentats a les costes canàries. D'una banda, el jutjat de guàrdia de Tenerife ha optat per traslladar-se a la comissaria per tal d'agilitzar els tràmits dels estrangers. De l'altra, s'activarà el sistema de patrulles mixtes entre Espanya i Mauritània i la repatriació d'immigrants en situació il·legal. El govern també agilitzarà tràmits diplomàtics amb països de l'Àfrica subsahariana.

Actualitzat
Mesures per fer front a l'onada d'estrangers en situació il·legal. El govern activarà les repatriacions d'immigrants en situació irregular, segons ha afirmat la vicepresidenta primera del govern, María Teresa Fernández de la Vega. La representant de l'executiu també ha anunciat que demà començaran a operar les patrulles mixtes d'Espanya i Mauritània per vigilar el trànsit il·legal de persones a la zona de les Canàries.

També el jutjat de guàrdia de Tenerife ha optat per traslladar-se a la comissaria on hi ha els immigrants que han arribat en les últimes hores. D'aquesta manera s'agilitza els tràmits que cal fer per repatriar els "sense papers".

En declaracions a la cadena Ser, De la Vega s'ha referit així a la revifada de l'arribada d'immigració il·legal a les costes canàries, on han arribat més de 800 persones des de divendres. Ha dit que l'objectiu del govern és tenir una immigració "legal, ordenada i regular".

Per això, segons ha dit, s'estan prenent mesures que inclouen la repatriació, tot i que sempre "tenint en compte les condicions humanitàries de les persones que arriben", de manera que aquests retorns es faran "amb totes les garanties".

"Ofensiva diplomàtica"

També des d'avui s'ha incrementat la vigilància per mar i aire a les zones de trànsit d'immigració, segons ha confirmat, a més de la posada en marxa de convenis amb els països emissors d'immigrants per tal que "acullin aquestes readmissions", amb el que ha qualificat "d'ofensiva diplomàtica" per tal de solucionar el problema. De la Vega ha posat l'exemple del Marroc per il·lustrar la millora dels acords signats fins ara.

El govern també està treballant amb Portugal per tal d'establir acords similars amb l'Àfrica lusòfona.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut