Madrid

Madrid acollirà a finals de setembre una cimera dels vuit països mediterranis de la UE per abordar la gestió de les fronteres marítimes

Abans que s'acabi el mes de setembre, Madrid acollirà la cimera europea per tractar el fenomen de la immigració clandestina. Aquesta almenys és la intenció del govern espanyol, i per això ha començat una roda de contactes amb els potencials participants, els vuit països mediterranis o de la frontera sud d'Europa. L'avanç d'aquesta reunió el va anunciar dimarts passat María Teresa Fernández de la Vega a Hèlsinki, en una visita que va fer a la presidència comunitària de torn per impulsar la participació europea en la lluita contra la immigració il·legal. De la Vega va comunicar també la iniciativa de la cimera mediterrània dimecres a la Comissió Europea.

Actualitzat

Fernández de la Vega ha dit en la conferència de premsa posterior al Consell de Ministres que la intenció del govern és que en aquesta cimera, en què participaran Espanya, França, Itàlia, Portugal, Grècia, Xipre, Malta i Eslovènia, els ministres d'Interior i Defensa elaborin una proposta de gestió europea de les fronteres marítimes.

Aquesta proposta, que ha d'anar a aprovació de la cimera del desembre de caps d'estat i de govern de la UE, ha d'incloure tots els aspectes relatius al control marítim fronterer, com el patrullatge, la vigilància, el salvament, el rescat, la identificació, el retorn i la repatriació.

Al Consell Europeu del desembre s'haurà d'abordar també la creació d'un sistema europeu de vigilància marítima que controli els fluxos migratoris en origen. Segons De la Vega, la immigració és "el desafiament social i polític més important dels pròxims anys".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut