Un dels detinguts introduït al autobús de la Guàrdia Civil a Maçanet
Un dels detinguts introduït al autobús de la Guàrdia Civil a Maçanet

Cau una "multinacional" de la marihuana a la Selva i el Gironès

Quinze detinguts en la macrooperació que ha desplegat uns 360 agents en l'escorcoll de 17 domicilis i 2 bars a Maçanet, Cassà, Lloret i Girona

Actualitzat

La Guàrdia Civil ja ha detingut quinze de persones, en una macrooperació policial engegada aquest dimecres contra el tràfic de marihuana a gran escala, segons ha confirmat a TV3.

L'operatiu antidroga s'ha posat en marxa a les 5 del matí per desarticular una organització que es dedica al cultiu i distribució de marihuana i al blanqueig de dinersa nivell internacional. Segons fonts policials, es dedicaven al cultiu a gran escala i a la venda de marihuana a l'estranger, i se'ls relaciona amb el clan de la Paca de Palma a Mallorca. La policia els defineix com una "multinacional de la marihuana".

Es preveu que es facin en total una vintena de detencions, tal com fa pensar l'autobús que ha portat la Guàrdia Civil fins a Maçanet i on ja s'hi han portat alguns dels detinguts.

Un dels detinguts acabava de sortit de la presó quan ha estat detingut per la Guàrdia Civil que se l'ha emportat per declarar.

 

 

També s'han decomissat plantes i algún arma, segons fonts policials.

 

 

S'han desplegat 360 agents de la Guàrdia Civil amb el suport d'un helicòpter  i de gossos ensinistrats per detectar diners, armes i drogues. 

 

 

 

S'estan fent més d'una vintena d'escorcolls a Maçanet de la Selva, Lloret de Mar, Cassà de la Selva i el barri de la Font de la Pólvora de Girona. També es fan servir geolocalitzadors per trobar els espais de cultiu de marihuana.

 

 

L'operatiu se centra en la urbanització Residencial Park de Maçanet de la Selva, on s'estan fent registres a 16 domicilis. Segons fonts policials, busquen els membres d'una organització que trafica a nivell estatal i internacional, la majoria dels quals són d'ètnia gitana.

 

 

L'operatiu, que ha començat a les cinc del matí, se centra a buscar grans plantacions de marihuana en cases on tenen la llum punxada, i també armes i diners. A més a més de domicilis, també s'estan registrant dos barsa Girona. 

ARXIVAT A:
MarihuanaCànnabisPolicialGuàrdia Civil
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut