May i Macron, aquest dimarts al Palau de l'Elisi (EFE)
May i Macron, aquest dimarts al Palau de l'Elisi (EFE)
París

Macron insisteix a May que la porta "sempre estarà oberta" per evitar el Brexit

Els dos líders han acordat reforçar el control als continguts jihadistes que circulen a la xarxa per evitar nous reclutaments

Actualitzat

La primera ministra britànica, Theresa May, i el president francès, Emmanuel Macron, s'han reunit aquest dimarts a París. El Brexit ha estat la qüestió que ha acaparat la conversa entre tots dos líders, tot i que sense arribar a cap acord. Macron ha insistit que "la porta sempre estarà oberta" perquè el Regne Unit continuï dins la Unió, però que, un cop iniciades les negociacions de sortida, serà "molt més difícil".

May, però, ha fixat tots els seus esforços en la setmana vinent, quan començaran les negociacions del Brexit:

"Vull que comencin la setmana que ve. Trobarem un acord que sigui de l'interès del Regne Unit, però també dels altres 27 països membres de la UE"

Més control als continguts jihadistes a la web

Macron i May també han acordat que tots dos països reforçaran el control als continguts jihadistes que circulen a la xarxa per evitar nous reclutaments. Per Macron, les empreses que gestionen les xarxes socials i les pàgines web no han fet "prou" esforç per evitar la circulació dels missatges de propaganda jihadista que han reclutat a molts dels terroristes que han atemptat a Europa.

"Hem acordat reforçar les obligacions que les empreses d'internet tenen per evitar que es promogui l'odi i el terrorisme"

França, amb 289 morts en els últims dos anys i mig, i el Regne Unit, amb 30 morts en les últimes setmanes, han estat dos dels objectius preferits del terrorisme jihadista a Europa.

 

Anar al contingut