Emmanuel Macron
Emmanuel Macron

Macron demana als francesos que l'ajudin a derrotar Le Pen d'aquí 15 dies

Emanuel Macron s'ha felicitat per la victòria i ha dit que cal lluitar contra el partit d'extrema dreta de Marine Le Pen i aposta per rellançar el projecte europeu

RedaccióActualitzat

Amb crits de "Macron, president", el candidat Emmanuel Macron s'ha dirigit als seus simpatitzants amb un to més solemne i menys agressiu que els discursos que ha fet durant la campanya.

Tot i que el to hagi sigut menys contundent, el missatge ha sigut el mateix, un missatge en clau positiva, sense crítica dura al seus contrincants i sense atacs directes a Marie Le Pen.

Quan l'escrutini encara donava una lleugera victòria a Le Pen, Macron ha sortit a l'escenari dient:

"El poble ha decidit que jo estigui al capdavant d'aquesta primera volta. No oblidaré mai la voluntat i l'energia que milers de vosaltres heu desplegat perquè això sigui una realitat."


Fent gala del seu positivisme, Macron ha demanat als seus simpatitzants que l'acompanyin a la segona volta per guanyar davant del Front Nacional:

"Aquesta nit us ho dec, heu de continuar fent que aquest compromís estigui viu, no renuncieu mai. Continueu sent valerosos perquè ara us correspon a vosaltres seguir aquest camí. Jo he d'intentar unir a tots els francesos. Mai seré lluny de nosaltres i i sempre us necessitaré."

 

Macron ha fet una discreta referència als dos partits històrics francesos, els republicans i els socialistes, quan ha explicat que, per primera vegada en la història, quedaven fora de la cursa electoral. Sobre el Front Nacional, ha sigut més contundent quan ha demanat als patriotes que guanyin els nacionalistes:

"He escoltat els dubtes, la ràbia i les pors dels pobles de França i la seva voluntat de canvi i això ha fet allunyar als dos grans partits que l'han governat durant tants anys. Desitjo convertir-em amb el president de tot el poble francès, dels patriotes davant l'amenaça dels nacionalistes."

Durant la campanya, els contrincants de Macron li han criticat el seu to per considerar-lo massa tou en molts aspectes i posen en dubte que pugui tenir força per defensar França a Europa davant d'Alemanya.

Macron ha finalitzat el seu discurs apel·lant a l'esperit de la renovació i del canvi:

"El repte a partir d'aquesta nit, no és anar a votar contra aquest o aquest altre; el repte és trencar amb el sistema que ha estat incapaç de solucionar els problemes que hem arrossegat durant més de 30 anys. És per això que vull construir una majoria de govern amb noves persones, nous talents i que estiguin d'acord amb la renovació de la política perquè tothom pugui progressar en la nostra societat."

 

 

ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut