Macron en una imatge recent
Macron en una imatge recent

Macron canvia quatre ministres forçat per les dimissions i la pèrdua de popularitat

Actualitzat

Pressionat per una popularitat en franc declivi, el president francès Emmanuel Macron ha anunciat canvis al govern, una mesura que ja feia dies que es veia a venir des que, a principis de mes, el ministre de l'Interior, Gérard Collomb, li va presentar la dimissió.

Macron i Collomb (Reuters)

Així doncs, canvia el titular d'Interior, però també els d'Agricultura, Cultura i Cohesió dels Territoris.

Notícia relacionada: Dimiteix el ministre de Medi Ambient francès, Nicolas Hulot: "No em vull mentir més"

El nou ministre de l'Interior és l'exsocialista Christophe Castaner, un dels primers col·laboradors de Macron en el seu camí cap a la presidència i en qui el president té tota la confiança. Es tracta d'una de les carteres més sensibles del govern.

Christophe Castaner (Reuters)

El ministeri de Cultura perd l'editora Françoise Nyssen, que és substituïda per un antic dirigent dels partit dels Republicans, Franck Riester. A Agricultura hi va el senador Didier Guillaume, un exsocialista igual que el seu antecessor.  

Els que es queden

Altres pesos pesants, com el primer ministre, Edouard Philippe, o el ministre d'Afers Estrangers, Jean-Yves Le Drian, continuen a les seves carteres. Le Drian és dels pocs polítics de carrera que formen part del govern Macron, ja que molts dels col·laboradors de l'actual president tenien un perfil baix abans d'incorporar-se al govern.

Qui també continua com a ministre de Finances és Bruno Le Maire, principal interlocutor de França amb Alemanya en els plans de Macron per reformar la zona euro.

ARXIVAT A:
França
Anar al contingut