Emmanuel Macron en la seva estrena a l'ONU (Reuters)
Emmanuel Macron en la seva estrena a l'ONU (Reuters)
Nova York

Macron assegura que l'Acord de París sobre el clima "no serà renegociat"

En la seva estrena davant l'ONU, el president francès ha dit que "respecta" la decisió de Trump d'abandonar aquest pacte global, però ha remarcat que França el continuarà aplicant

RedaccióActualitzat

No hi haurà marxa enrere. Aquest és el missatge llançat aquesta tarda per Emmanuel Macron en relació amb l'Acord de París sobre el canvi climàtic. El president francès s'ha estrenat a l'ONU, davant de l'Assemblea General, assegurant que aquest pacte global "no serà renegociat". Un missatge dirigit fonamentalment a Trump, decidit a deixar l'acord.

"No farem marxa enrere. No recularem. Respectem profundament la decisió dels Estats Units. La porta estarà sempre oberta però els altres estats continuarem endavant amb l'acord de París."

Discrepàncies amb Trump sobre el canvi climàtic i també sobre l'Iran. Per al president francès, és "un greu error" denunciar l'acord nuclear de les potències internacionals amb el govern iranià sense oferir alternatives. El mandatari nord-americà ha dit poc abans en el seu discurs a l'Assemblea General -també el primer que feia a l'ONU- que aquest pacte és "una vergonya" per al seu país, i ha deixat entreveure que podria abandonar-lo.

Segons Macron, l'acord és "sòlid" i "essencial per a la pau". I ha subratllat que no respectar-lo seria "irresponsable". Després del seu discurs, el president francès ha afirmat als periodistes que "si fem caure aquest pacte i no el substituïm, estarem en la situació de Corea del Nord."

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut