Els matrimonis Trump i Macron observant les evolucions dels avions que han participat en la desfilada militar (Reuters)
Els matrimonis Trump i Macron observant les evolucions dels avions que han participat en la desfilada militar (Reuters)
París

Macron a Trump: "Res separarà mai França dels Estats Units"

El president francès s'ha dirigit així a Donald Trump, després que hagin assistit junts a la desfilada militar de la festa nacional francesa, marcada pel centenari de l'entrada dels Estats Units a la I Guerra Mundial

RedaccióActualitzat

Donald Trump ha assistit, al costat d'Emmanuel Macron, a la desfilada militar del 14 de juliol, la festa nacional francesa. El president nord-americà hi ha estat convidat perquè fa justament cent anys de l'entrada dels Estats Units a la Primera Guerra Mundial. Al final de l'acte, Macron ha fet un breu discurs en què ha subratllat que els EUA són "uns amics" que en el passat "van venir per ajudar-nos". I que per això "res separarà mai França dels Estats Units". El mandatari francès ha afirmat que els dos països mantenen "una amistat que perdurarà en el temps"

Trump i la seva dona, Melania, han acompanyat el matrimoni Macron a la llotja oficial a la plaça de la Concòrdia. Els dos presidents han intercanviat algunes paraules abans de començar la desfilada, on han pres part 3.700 militars, 150 vehicles, 60 motocicletes, 240 cavalls, 60 avions i 30 helicòpters. Hi han participat un grup de soldats nord-americans vestits com fa un segle.

 

 

 

Un cop acabat l'acte, el president dels Estats Units torna al seu país. Una de les situacions que ha cridat més l'atenció de la visita de Trump a París ha estat el seu comentari sobre l'aparença física de la primera dama francesa. Trump li ha dit a Brigitte Macron que estava en molt bona forma i després, mirant el president francès, li ha dit "maca", un qualificatiu que ha aixecat tot tipus de reaccions. Molts ho han interpretat com un gest masclista.

 

 

Després de la desfilada militar, Emmanuel Macron es desplaça cap Niça, on commemorarà el primer aniversari de l'atemptat que va causar 86 morts i 450 ferits la nit d'un dia com avui. Centenars de francesos i turistes de tot el món festejaven el dia nacional de França, quan van ser atropellats en una acció reivindicada per Estat Islàmic.

L'acte de record començarà amb una encesa d'espelmes, continuarà amb una trobada del president amb els familiars de les víctimes i amb el personal dels serveis mèdics, i culminarà amb una desfilada militar. Al vespre es farà un concert, però no hi haurà focs d'artifici.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut