Barcelona

Macroinspecció d'Hisenda al mercat del peix de Mercabarna per un possible frau milionari

Una vintena d'empreses majoristes de Mercabarna no haurien declarat a Hisenda el 30% de la seva facturació, equivalent a prop de 100 milions d'euros

RedaccióActualitzat

Un centenar d'inspectors de l'Agència Tributària de Catalunya, l'Aragó i València han desplegat aquest dimarts una gran operació al mercat del peix de Mercabarna. Es tracta d'una investigació sense precedents que afectaria una vintena d'empreses majoristes de Mercabarna. Segons fonts de l'Agència Tributària, aquestes empreses no haurien declarat una bona part de les seves vendes. Els tècnics d'Hisenda completaran aquest dimecres els escorcolls. 

L'Agència Tributària sospita que podrien haver ocultat el 30 per cent de la seva facturació anual, l'equivalent a prop de 100 milions d'euros. En l'escorcoll, els funcionaris s'han endut nombrosa documentació de les empreses inspeccionades.

Segons fonts de l'Agència Tributària, els investigats tenien un sistema informàtic preparat per amagar part de la facturació. Les sospites es van aixecar en detectar uns beneficis anormalment baixos en aquestes empreses, mentre que alguns dels seus reponsables feien servir grans quantitats de diner en efectiu.

La inspecció ha començat al voltant de les 6 del matí, just quan Mercabarna ha obert les portes, i s'emmarca en una operació iniciada a mitjans de l'any passat. 

Fonts properes a la investigació han indicat que no es preveu que es facin detencions, ja que es tracta d'una operació administrativa i només es faran les "regularitzacions oportunes".

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut