Gevglija

Macedònia accelera el pas ordenat de refugiats a la frontera

Les autoritats de Sèrbia han decidit ampliar els seus camps de refugiats davant de la perspectiva de l'arribada massiva de refugiats provinents de Macedònia i Grècia

RedaccióActualitzat

Calma a la frontera entre Grècia i Macedònia aquest matí de diumenge. Avui la marxa es fa de manera més organitzada, sota el control de la policia macedònia. I més accelerada: han posat més trens i autocars per absorbir tota la gent que espera pacient el seu torn en una llarga cua.

L'últim episodi de tensió a la frontera entre Grècia i Macedònia es va viure dissabte a la tarda. Milers de persones van aconseguir entrar per la força en territori macedoni. Les tanques de filferro no van poder frenar l'allau humana.

Milers de persones han tornat a passar la nit al ras esperant poder travessar i seguir el seu camí cap al centre i el nord d'Europa. Són famílies amb nens, gent gran, malalts, que aguanten en condicions infrahumanes. Els que han aconseguit aconseguir passar la frontera -5.000 en les últimes hores-  tenen com a objectiu pujar a un tren que els porti cap a Sèrbia, etapa necessària en el seu viatge cap a Hongria.

Les autoritats de Sèrbia han decidit ampliar els seus camps de refugiats davant de la perspectiva de l'arribada massiva de refugiats provinents de Macedònia i Grècia. Només en les últimes hores, n'han arribat més de 6.000, la majoria sirians.

Tots ells estan de pas. El seu objectiu és arribar a la frontera nord, amb Hongria, és a dir, amb la Unió Europea. Després de dies i setmanes de flux de refugiats en condicions pèssimes, Merkel i Hollande discutiran demà sobre el polèmic sistema de quotes de repartiment. Primer va ser Grècia, i aquest cap de setmana ha estat Macedònia el país que finalment ha deixat de contenir la determinació dels refugiats per arribar a països estables de la Unió.

Continuen arribant a Grècia

Molts dels que es concentren a la frontera entre Grècia i Macedònia arriben per mar a Grècia. Aquest matí de diumenge, més de 2.000 refugiats han arribat al port del Pireu a bord del vaixell "Venizelos", que fa la ruta entre les illes gregues i la península.

Un cop a terra, la majoria seran traslladats en autobusos fins a l'estació de tren d'Atenes, on intentaran desplaçar-se fins a Macedònia.

Les illes del mar Egeu segueixen desbordades per l'arribada de milers de persones. Segons l'ACNUR, des de començament d'any han arribat a Grècia més de 160.000 refugiats.  

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut