L'USB 3.0 permetrà una transmissió de dades 10 vegades més ràpida

Càmeres de fotos, telèfons mòbils, reproductors d'mp3, agendes electròniques i fins i tot joguines per a nens petits: tots els dispositius electrònics que tenim al nostre abast reben les dades a través d'un port USB. Aquesta connexió, un estàndard que alguns fabricants també proven de generalitzar com a sistema de càrrega, està a punt d'arribar a la seva tercera versió dotze anys després de néixer.

Actualitzat
La fira d'electrònica de consum més gran del món, el CES de Las Vegas, acaba de tancar les portes amb moltes novetats que afectaran els milions de consumidors de "gadgets" que hi ha actualment.

Una d'aquestes, coneguda però fins aquesta setmana passada sense presentació oficial, és la nova generació de l'USB, l'estàndard de transmissió de dades que permet carregar i descarregar música, fotos, vídeos i la resta d'arxius des de tot tipus d'aparells electrònics.

L'USB 3.0 -aquí se'n poden veure les primeres imatges- permetrà arribar a una velocitat de transferència de 4,8 Gbps, és a dir, fins a 10 vegades més ràpida que l'USB 2.0 (480 Mbps).

La pròxima versió de l'USB -no l'última, ja que es treballa en un USB òptic- es llançarà a mitjans d'aquest 2008, tot i que no arribarà als consumidors fins al 2009.

Per veure altres possibilitats que permet aquest estàndard, es pot consultar aquest article del blog Vida Digital.
Anar al contingut