L'ús de CO2 en lloc del clor evita emissions tòxiques a les piscines cobertes.
L'ús de CO2 en lloc del clor evita emissions tòxiques a les piscines cobertes.
Barcelona

L'ús de CO2 a les piscines redueix les substàncies nocives i elimina l'olor de clor

L'ús de diòxid de carboni, CO2, en lloc d'àcid clorhídric per controlar l'acidesa de l'aigua a les piscines cobertes redueix la formació de substàncies nocives i elimina l'olor característica d'aquestes instal·lacions, segons un estudi de la Universitat Autònoma de Barcelona. Els resultats de l'estudi, publicat per la revista "Chemosphere", també mostren que el CO2 a les piscines té avantatges ambientals, ja que redueix el balanç d'emissions del gas d'efecte hivernacle i els residus de l'aigua de renovació són menys nocius.

Actualitzat
Científics de la UAB han analitzat durant quatre anys l'aigua de dues piscines de la universitat i una altra del Consell Català de l'Esport i les han tractat alternativament amb CO2 i amb àcid clorhídric. Un dels avantatges de l'ús del CO2 és que no reacciona amb l'hipoclorit sòdic que s'utilitza per a la desinfecció de l'aigua, per la qual cosa s'eviten riscos nocius tant per a l'usuari de la piscina com per al personal de manteniment.

Segons els investigadors, l'ús del CO2 redueix la formació de substàncies oxidants, cloramines i trihalometans, perjudicials per a la salut. Anton Gomà, investigador de l'estudi i responsable de l'àrea del Servei d'Activitat Física de la UAB, assegura que, encara que el cost d'usar CO2 a l'aigua es multiplica per deu, "es redueix a zero la possibilitat d'un accident, no piquen els ulls i no se sent olor de piscina".
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut