Port-au-Prince

L'Unicef i altres organitzacions humanitàries treballen per trobar els familiars del milió de nens orfes que hi ha a Haití

Una de les moltes conseqüències del drama que viu Haití arran del terratrèmol que ha assolat el país és el milió de nens que es calcula que han quedat orfes o estan abandonats. Les organitzacions humanitàries intenten localitzar els seus pares o reunir-los amb algun familiar i evitar així que siguin víctimes de segrestos o d'abusos.

Actualitzat
L'ONU està incrementant els esforços per reunir els nens haitians que han quedat orfes després del terratrèmol amb algun membre de la seva família. Els experts calculen que hi pot haver fins a un milió de criatures soles o orfes que han perdut almenys un dels seus pares en la catàstrofe.
 
Precisament, donar ajut a aquests nens, que es troben sense cap persona adulta que se'n faci càrrec, ha esdevingut un dels objectius prioritaris per al Fons de les Nacions Unides per a la Infància (Unicef), davant el temor que aquests petits esdevinguin vulnerables a les malalties o a les xarxes de tràfic de menors, com ja va alertar fa un parell de setmanes.

L'Unicef, juntament amb organitzacions com la Creu Roja i Save the Children, ha començat a fer un registre dels nens en situació de risc i ha identificat tres centres d'atenció en orfenats que poden oferir allotjament temporal per a 900 nens desprotegits.

S'ha creat una base de dades de membres de famílies que han quedat separats després del sisme, amb la qual els cooperants treballaran per identificar els nens que estan sols i o bé reunir-los amb algun parent o bé posar en marxa mesures de suport a llarg termini per garantir-ne la protecció.

"El més important per a nosaltres és que estem fent tots els esforços per trobar els seus pares o familiars i reunir aquests nens una altra vegada amb els seus", ha explicat l'especialista en protecció infantil d'Unicef Caroline Bakker.

Bakker ha afegit que només quan la resta d'alternatives s'hagin esgotat es podran tenir en compte altres possibilitats com les adopcions nacionals i internacionals.
Anar al contingut