Aquests nens han pogut fugir de Fallujah, però n'hi ha 20.000 més que no ho han pogut fer, enmig dels combats entre els jihadistes i les forces…
Aquests nens han pogut fugir de Fallujah, però n'hi ha 20.000 més que no ho han pogut fer, enmig dels combats entre els jihadistes i les forces iraquianes (Reuters)
Bagdad

L'Unicef alerta que hi ha 20.000 nens atrapats en els combats de Fallujah

L'exèrcit iraquià continua fent una gran ofensiva per reconquerir la ciutat, que Estat Islàmic controla des de fa dos anys

RedaccióActualitzat

Uns 20.000 nens estan atrapats a la ciutat iraquiana de Fallujah, segons l'Unicef. L'exèrcit iraquià va començar fa uns dies una gran ofensiva per recuperar aquesta ciutat, que està en mans del grup terrorista Estat Islàmic des de fa dos anys. Unicef alerta en un comunicat que la població civil de Fallujah s'està quedant sense menjar ni medicaments, i que comença a faltar aigua. Fins ara només unes 2.000 persones han pogut fugir de la ciutat, que té uns 50.000 habitants.

Els corredors humanitaris que se suposa que poden fer servir els ciutadans per sortir de Fallujah no estan complint el seu objectiu, segons l'Unicef. Fallujah, situada a uns 50 quilòmetres de la capital iraquiana, és, després de Mossul, el feu més important dels jihadistes a l'Iraq.

L'Unicef assenyala en un comunicat que estan molt preocupats per la protecció dels nens davant "l'extrema violència" i adverteix sobre "el risc que els menors siguin reclutats de manera forçosa o separats de les seves famílies". "Als nens els obliguen a portar i utilitzar armes, i a lluitar en una guerra d'adults", indica la nota. Aquesta organització de les Nacions Unides fa una crida a totes les parts perquè protegeixin els petits i ajudin els que volen abandonar la ciutat.

Els enfrontaments armats a Fallujah són aferrissats des de l'entrada de l'exèrcit iraquià, dilluns, en aquesta població. Les tropes tenen el suport de la coalició internacional. Però el control és molt complicat i perillós, perquè els combats es lliuren carrer per carrer i hi ha uns 70.000 civils que els jihadistes fan servir com a escuts humans.

Anar al contingut