L'Unicaja dóna la primera gran sorpresa dels "play-off" de l'ACB en guanyar el Reial Madrid a Málaga (88-86)

L'Unicaja ha fet història en eliminar per primera vegada a l'història de l'ACB el primer classificat de la Lliga regular en el primer creuament dels "play-off" per al títol. Carlos Cabezas i Berni Hernández, que han acabat amb 22 punts cadascú, han assumit la responsabilitat en la fase decisiva del partit fent inútil l'esforç de Louis Bullock (28 punts), l'únic del seu equip que ha estat a l'alçada de les circumstàncies. El Madrid, que era el màxim favorit per aconseguir el títol, s'en va al carrer a la primera de canvi. Calderón es quedarà sense doblet.

Al contrari del que va succeir en el primer partit de l'eliminatòria a Vistalegre, l'Unicaja ha sortit molt endollat davant un Madrid que basava el seu joc en l'inspiració de Bullock. Els homes interiors dels andalusos dominaven la pintura i els llançadors del Madrid continuaven negats des de la línia dels 6,25 (0/5 en els primers deu minuts). Només les cinc pilotes perdudes al primer quart, per cap de recuperada, han impedit els de Scariolo aconseguir un major avantatge (20-12 al final del primer quart). Amb els pivots locals amb problemes de faltes, els blancs han reaccionat al segon període de la mà d'un Bullock sensacional (14 punts i 3 pilotes recuperades en la primera part). Al descans s'ha arribat amb empat (36-36).

La igualtat ha continuat en el tercer quart, en què Felipe Reyes s'ha unit a un Bullock que continuava imparable. Per part de l'Unicaja, Berni Hernández ha assumit la responsabilitat atacant en un intent de desgastar Bullock en defensa. Nou punts pràcticament consecutius de l'escorta internacional i la consistència de N'Dong sota els taulers han permès els malaguenys aconseguir una renda de cinc punts amb deu minuts per jugar (60-55).

Cabezas i Berni decideixen

El desenllaç del partit ha estat emocionant i espectacular. Carlos Cabezas s'ha fet amb el comandament del partit dirigint el joc del seu equip i anotant punts decisius. El Madrid, però, no ha baixat els braços en cap moment i s'ha posat per endavant (79-80) en el marcador amb un triple de Raül Lopez. Cabezas ha tornat a donar avantatge al seu equip des de la línia de tirs lliures i el Madrid ha fallat l'atac posterior. N'Dong ha ampliat a tres les distàncies en el marcador i Raül ha tornat a deixar el seu equip a un punt amb una cistella magistral. Berni i Bullock han anotat els seus tirs lliures, però Cabezas ha fallat un dels dos de la seva sèrie quan faltaven dotze segons i Mumbrú ha empatat el partit amb vuit segons per jugar. En l'última jugada, Berni Hernández ha anotat la cistella definitiva davant l'inexplicable passivitat defensiva del Reial Madrid.