Barcelona

L'única visita de Rajoy a Catalunya marca un equador de campanya amb els ulls fixats al Camp Nou

L'única visita de Rajoy a Catalunya marca un equador de campanya amb els ulls fixats al Camp Nou

Actualitzat

Després de nou dies de campanya, les hores passen factura, però els ànims estan més relaxats. En l'equador de la cursa per les eleccions europees, els candidats han mostrat una cara més relaxada coincidint amb el desenllaç de la Lliga al Camp Nou.

Rajoy ha fet avui la seva primera i, en principi, única visita a Catalunya durant la campanya. I per primer cop en el discurs del seu candidat, Miguel Arias Cañete, ha aparegut la qüestió catalana. Els populars han defensat, un cop més, que una Catalunya independent quedaria fora d'Europa i, segons Rajoy, "fora del món".

El PSC també ha portat un pes pesant: Josep Borrell, expresident del Parlament europeu. Els socialistes han fet una crida a votar contra les polítiques de dretes a Europa.

Des de València, la candidata del PSOE, Elena Valenciano, ha tornat a atacar Cañete per les seves paraules sobres les dones i els debats. Valenciano acusa la dreta de voler dones sotmeses i sense llibertat per decidir sobre si volen ser mares o no, en referència a la reforma de la Llei de l'Avortament.

Tremosa, cantant

El candidat de CiU ha deixat de banda els mítings i els missatges polítics per actuar amb el seu grup de gospel juntament amb la seva dona. Tremosa s'ha envoltat dels seus amics més íntims en el que ha estat el seu acte electoral més personal, que ha culminat amb l'actuació del grup. En les darreres eleccions europees, Tremosa va oferir una actuació musical tocant el piano i cantant, però aquest cop ha volgut sorprendre interpretant tres cançons amb els seus companys de coral.

El missatge electoral de CiU, l'ha donat Josep Antoni Duran i Lleida, que ha avisat Rajoy que, si estima algú, ha de tenir molt en compte si la gent se sent estimada.

Atacs al PSC

Des d'Esquerra, el número 2 de la candidatura, Ernest Maragall, ha denunciat la diputada del PSC Montserrat Capdevila. Creu que hauria de renunciar al seu escó i "fer net" a Catalunya i a Europa i ser "intransigent" amb corruptes i corruptors.

Per la seva banda, Iniciativa ha fet una crida a concentrar el vot d'esquerres a la seva coalició. El seu candidat, Ernest Urtasun, assegura que els ecosocialistes són els únics que garanteixen a la ciutadania que "defensarem els seus drets".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut