Claramunt

L'únic veí de Claramunt demana que el tram de la MAT del Pallars porti llum al poble

La línia de molt alta tensió que la companyia Red Eléctrica Española projecta entre Catalunya i Aragó passarà molt a prop d'un poble que, avui dia, encara no té subministrament elèctric. Aquest nucli és el de Claramunt, al municipi de Tremp, on només hi viu una persona durant tot l'any. L'Antoni Gasia, aquest veí de 71 anys, ha demanat que si el corredor elèctric passa per la zona, que facin arribar la llum a Claramunt. Gasia lamenta que ningú escolti les seves reivindicacions i explica que, acabada la Guerra Civil, l'Ajuntament d'aleshores va portar l'electricitat als pobles de la zona, oblidant-se de poblacions com Claramunt i Castissent, a la Ribagorça.

Actualitzat
Antoni Gasia és l'únic veí del poble de Claramunt, pertanyent al municipi de Tremp, que hi viu durant tot l'any, tot i que els caps de setmana també hi van algunes persones que hi tenen casa. Una altra de les característiques d'aquest petit nucli és que no hi ha electricitat.
 
Així que, en conèixer que la línia de molt alta tensió passarà a prop del poble, Gasia creu que no s'hauria de deixar escapar l'oportunitat de portar la llum al poble. L'Antoni té 71 anys i explica que possiblement ell ja no en podrà gaudir però considera que si el poble tingués llum es refarien algunes cases caigudes per part dels seus propietaris i possiblement s'hi instal·larien nous veïns.

Antoni Gasia explica que en ser l'únic veí del poble ningú escolta les seves reivindicacions i fins i tot en fan burla del fet que demani llum o una millora de la carretera, ja que els tres darrers quilòmetres de pista que porten al poble són de terra. L'únic veí de Claramunt afirma que "és el poble més oblidat de la demarcació" i també lamenta, per exemple, que al seu poble contrasti el fet de no poder disposar d'un servei bàsic com el subministrament elèctric i sí de cobertura de telefonia mòbil.

Gasia explica que per poder carregar la bateria del telèfon mòbil endolla unes pinces a la bateria del tractor. Pel que fa a la llum a casa, diu que entre la llar de foc, llumeners d'oli i lots que funcionen amb piles "per sortir del pas ja n'hi ha prou", i afegeix com a anècdota que per 20 euros de piles té 150 hores de llum.

El poble de Castissent, a la Ribagorça, es troba en una situació similar, ja que moltes masies disseminades del nucli no tenen llum i veuran com les torres de més 10 metres d'alçada els passen a tocar de casa transportant electricitat.

La línia de la MAT que unirà Catalunya i Aragó és de 400Kv i té projectada una subestació a Montsó, a l'Aragó, i una altra a Isona, al Pallars Jussà.
Anar al contingut