Barcelona

L'última reunió del govern abans de la convocatòria electoral aprova l'ampliació de la Xarxa Natura 2000 que preservarà el 30% del territori català

El govern de la Generalitat ha celebrat la seva última reunió abans de la convocatòria d'eleccions amb l'aprovació de diverses mesures, entre les quals destaca la d'ampliació de la Xarxa Natura 2000. L'àrea protegida s'incrementa en 400.000 hectàrees que s'ha de sumar a les 627.311 que ja formaven part de la xarxa. Això vol dir que gairebé el 30% del territori català entra a formar part de la xarxa europea d'espais naturals. L'ampliació s'ha fet després d'incorporar més de la meitat de les al·legacions presentades, de manera ques'han retallat 12.300 hectàrees respecte al projecte inicial del govern.

Actualitzat

 L'objectiu de la xarxa és preservar la biodiversitat, però ha resultat polèmic en algunes comarques perquè afecta els interessos de creixement econòmic. Amb aquest projecte, que haurà d'aprovar Brussel·les, Catalunya evita que pugui ser sancionada per la comunitat europea per una insuficient delimitació de les zones de protecció de les aus, així com -en particular- per les repercussions del canal Segarra-Garrigues, que transforma en regadiu zones de secà o l'impacte ambiental de l'ampliació de l'estació d'esquí de Vaquèira-Beret.

Pel que fa a l'àmbit agrícola i estèpic s'amplia en un 35% per conservar alguns tipus d'aus, com l'alosa o el sisó; igualment es doblen les hectàrees protegides de muntanya mediterrània, una zona important per preservar l'àguila cuabarrada. En l'àmbit fluvial l'ampliació és del  90%. L'increment més espectacular es troba, però, als espais marins, que es multipliquen per deu.

Cogestió d'equipaments cívics

Una altra iniciativa aprovada és una experiència de cogestió dels equipaments cívics de la Generalitat amb divuit ajuntaments. A proposta del Departament de Benestar i Família, el govern delegarà competències als ens locals amb l'objectiu de millorar la qualitat dels serveis que ofereixen aquests equipaments als ciutadans.

També s'ha aprovat el reglament d'organització i funcionament dels serveis d'execució penal a Catalunya que estableix l'estructura orgànica de les presons i els diferents serveis d'execució penal.

Finalment s'ha aprovat un pla pioner a l'estat espanyol de no-discriminació d'homosexuals i transsexuals.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut