Última foto de la soldat Hilda Clayton abans de morir
Última foto de la soldat Hilda Clayton abans de morir

L'última foto d'una soldat americana al front just abans de morir

Formada a l'exèrcit com a fotògrafa, estava documentant unes maniobres a l'Afganistan quan hi va haver una explosió accidental

RedaccióActualitzat

Hilda Clayton tenia 22 anys, era fotògrafa i soldat americana. El 2 de juliol del 2013 feia fotografies durant les maniobres que la seva companyia de l'exèrcit nord-americà feia a la província de Laghman, a l'Afganistan. De manera accidental va explotar un tub de morter que va acabar amb la seva vida, la de dos soldats més i la d'un fotoperiodista afganès.

Clayton, no se sap si de manera intencionada o accidentalment a causa de l'impacte, va clicar la càmera en el mateix moment de l'explosió. És la seva última fotografia.

I, el més impactant és que el fotoperiodista afganès que els acompanyava va fer exactament el mateix en el que també va acabar sent la seva última foto. En un extrem de la imatge, a baix a l'esquerra, es veu la càmera de la soldat americana.

 

La mort de Hilda Clayton va tenir força repercussió perquè va ser la primera soldat fotògrafa americana a morir a l'Afganistan.

Els especialistes en la producció i documentació de combats, com Clyton, estan formats per gravar o fotografiar i la seva missió principal és acompanyar els soldats per documentar les operacions al front.

 

La fotografia de Clayton s'ha publicat a la revista de l'exèrcit "Military Review". La família ha donat el seu consentiment a difondre les imatges quatre anys després de la seva mort. I la revista justifica haver fer pública aquesta instantània perquè l'edició en què s'inclou promociona la igualtat de gènere a l'exèrcit, tant en la formació com en el combat.

Anar al contingut