Barcelona

L'últim minut d'aquest 31 de desembre durarà 61 segons en comptes de 60

L'any 2009 arribarà un segon més tard o, el que és el mateix, el 2008 serà un segon més llarg. Són els segons que s'han d'anar afegint regularment als rellotges per compensar els canvis de velocitat de la rotació de la Terra. El segon de més no deixa de ser una curiositat d'una nit de Cap d'Any que tindrà algunes de les celebracions centrals a plaça Catalunya i a la torre Agbar de la plaça de les Glòries amb les campanades de TV3 i Catalunya Ràdio. Per cert, que els transports públics funcionaran tota la nit.

Actualitzat
L'Ajuntament de Barcelona ha blindat la plaça Catalunya i la plaça de les Glòries perquè les celebracions de Cap d'Any que s'hi fan no acabin com el rosari de l'aurora. L'accés a la plaça Catalunya amb ampolles de vidre està prohibit des de tres quarts de deu del vespre. Uns 12.000 gots biodegradables de mig litre s'han destinat per evitar que es generi un excés de deixalles o de vidres trencats. A la mateixa hora han quedat tancats els accessos al metro, Renfe i Ferrocarrils de la plaça, situats dins del perímetre de seguretat, i ha quedat tallat el trànsit amb vehicle privat. 

Un dispositiu similar de seguretat i de recollida de residus s'ha instal·lat també al voltant de la torre Agbar, a la plaça de les Glòries, des d'on TV3 i Catalunya Ràdio retransmeten les campanades. La plaça ha quedat acotada per tanques, s'han protegit les vies del tramvia i s'ha desviat el trànsit per itineraris alternatius.

Els transports públics, tota la nit

El transport públic de Barcelona estarà obert tota aquesta nit. El metro funcionarà fins a la mitjanit de demà dijous i haurà estat 43 hores seguides funcionant sense interrupcions. El tramvia també dona servei. Entre les deu del vespre i les cinc de la matinada, el Trambaix tindrà una freqüència de 14 minuts. Al Trambesòs, els tramvies passen cada 20 minuts. 

Les línies urbanes de Ferrocarrils de la Generalitat també estan en funcionament durant tota aquesta nit. Les freqüències de pas són de 15 minuts a les línies 6 i 7. De 20 minuts a la línia 8 i de 40 minuts al metro del Vallès. El Bicing també està en marxa durant tota la nit. Pel que fa als taxis, la baixada de bandera costa uns 3 euros, i en la franja que va de la mitjanit a les sis del matí, 5 euros.

Dues mil tones de raïm!

Aquesta nit es consumiran a tota Espanya prop de dues mil tones de raïm. Els entesos asseguren que aquest any hi ha hagut bona collita i els preus s'han moderat i fins i tot han baixat lleugerament.
Anar al contingut