L'últim adéu a Paco de Lucía. (Foto: EFE)
L'últim adéu a Paco de Lucía. (Foto: EFE)
Madrid

L'últim adéu a Paco de Lucía

Representants del món de la cultura, la política i l'espectacle han volgut dir l'últim adéu a Paco de Lucía a l'Auditori Nacional de Madrid, on s'ha instal.lat la capella ardent del guitarrista. La capella ardent del músic, mort fa dos dies a Mèxic, estarà oberta fins a les sis de la tarda d'aquest divendres i després el fèretre es traslladarà a Algesires, on es farà l'enterrament aquest dissabte al migdia.

RedaccióActualitzat

Representants del món de la cultura, la política i l'espectacle han volgut dir l'últim adéu a Paco de Lucía a l'Auditori Nacional de Madrid, on s'ha instal·lat la capella ardent del guitarrista. Però a banda de les cares conegudes, centenars de persones han volgut també retre homenatge a l'artista i s'han fet llargues cues per poder accedir al recinte. La capella ardent del guitarrista, mort fa dos dies a Mèxic, estarà oberta fins a les sis de la tarda. Després, les restes del mestre viatjaran a Algesires, on va néixer i on se li farà l'últim homenatge "en la més estricta intimitat", per desig de la família.

El cadàver va sortir aquest dimecres de l'aeroport mexicà de Cancún, on el guitarrista va morir d'un infart als 66 anys.

Al llarg d'aquests dos dies, Paco de Lucía va ser recordat per molts músics, entre ells guitarristes de prestigi amb qui havia col·laborat, com ara Carlos Santana, John MacLaughlin i Al Di Meola. La cantaora Estrella Morente va dedicar-li una cançó al concert que va fer al Palau de la Música, una actuació que es va obrir amb la lectura d'un comunicat de la família. D'altra banda, la discogràfica Universal ja ha anunciat que a l'abril es publicarà el seu disc, pòstum, titulat 'Canción Española', un homenatge a la copla.

Anar al contingut