Rio de Janeiro

Lula haurà de disputar la presidència del Brasil en una segona volta amb Alckmin

El guió s'està desenvolupant tal com estava previst al Brasil. Luiz Inácio Lula da Silva ha guanyat les eleccions, però no ha aconseguit la meitat més un dels vots necessaris per aconseguir la reelecció directa. Ara, l'actual president brasiler haurà d'enfrontar-se al socialdemòcrata Gerardo Alckmin en una segona volta el 29 d'octubre.

Actualitzat

Lula, el candidat presidencial més votat en les eleccions de diumenge, ha obtingut el 48,61% dels vots davant el 41,64% d'Alkmin, segons les dades del Tribunal Superior Electoral (TSE) amb el 100% dels vots escrutats.

Probablement aquesta amarga victòria i la dura campanya que s'espera fins al dia 29 han fet que Lula accepti un debat amb el seu rival. "El president Lula anirà al debat que se celebrarà diumenge vinent al canal Bandeirantes, un dels dos més importants del país", ha assegurat el cap del seu comitè de campanya.

Durant la campanya per a la primera volta de les eleccions Lula s'havia negat a participar en debats amb altres candidat al·legant que havia de "preservar" la presidència de la lluita electoral.

D'altra banda, el candidat opositor, Geraldo Alckmin, ha afirmat després de conèixer els resultats que passarà a la segona volta per "guanyar i suar la samarreta pel Brasil". "Vaig a la segona volta amb grans possibilitats de guanyar les eleccions", ha dit.

La campanya electoral ha estat esquitxada per la polèmica després que militants del governant Partit dels Treballadors (PT) fossin detinguts acusats de comprar documents per intentar vincular el Partit Democràcia Brasilera (PSDB) d'Alckmin amb actes de corrupció.

Les detencions van retallar l'avantatge de Lula en els sondejos i van allunyar el mandatari de 60 anys de complir l'objectiu d'aconseguir la reelecció directa gràcies al suport de les capes més pobres de la població.

Lula parteix com a favorit per guanyar la reelecció en la segona volta, segons els sondejos. No obstant, els analistes polítics anticipen una campanya virulenta.

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut