L'expresident del Brasil Lula da Silva
L'expresident del Brasil Lula da Silva
Brasil

Lula da Silva serà finalment jutjat per corrupció per l'afer Petrobras

La justícia brasilera accepta la petició del fiscal i decideix portar l'expresident del Brasil a judici, mentre que Lula da Silva diu que tot plegat és una farsa

RedaccióActualitzat

L'expresident del Brasil Lula da Silva serà finalment jutjat per corrupció per l'afer Petrobras. Així ho ha resolt el jutge encarregat de la investigació, que ha acceptat els càrrecs presentats la setmana passada per la fiscalia contra el mandatari perquè considera que hi ha prou indicis que l'incriminen.

Lula s'haurà d'asseure al banc dels acusats per haver acceptat, presumptament, més d'un milió d'euros en suborns vinculats amb l'empresa petrolera estatal Petrobras i per blanqueig de diners. També l'acusen d'haver cobrat en espècies, per un pis tríplex a la costa paulista, del qual Lula Da Silva nega ser el propietari, però que empresaris empresonats han confessat haver-li entregat.

L'expresident brasiler, que va governar del 2003 al 2011, ha qualificat les acusacions de farsa i espectacle pirotècnic, i ha assegurat que només volen impedir que es presenti a les eleccions del 2018.

"El jutge ha acceptat les denúncies contra mi, tot i que la denúncia és una farsa, una gran mentida, un gran espectacle pirotècnic en aquest país".

Anar al contingut