Caracas

Luis Fonsi rebutja la versió que Maduro ha fet del "Despacito": "Tot té un límit"

El cantant critica que la seva cançó s'utilitzi per intentar "manipular la voluntat d'un poble" i un país "que estima tant"

RedaccióActualitzat

El president de Veneçuela, Nicolás Maduro, ha presentat una nova versió de la cançó de l'estiu, el "Despacito" de Luis Fonsi, en el seu últim programa dominical. Una eina de propaganda més per a Maduro, a poques hores de la vaga general de 48 hores, i per animar a la participació en les eleccions a l'assemblea constituent que el règim ha convocat per aquest cap de setmana. El president veneçolà vol fer una nova Constitució a la seva mida.

Enmig de la crisi generalitzada que viu el país i de les protestes al carrer que han deixat més de 100 morts des de l'abril, la versió remarca: "Exerceix el teu vot en comptes de les bales" o "Per la unitat i la pau del nostre país".

Al cantant del tema original, Luis Fonsi, no li ha agradat gens i ja ha emès un comunicat per desvincular-se'n.

 

El porto-riqueny, que sempre ha dit que li agrada que apareguin versions del tema a tot el món, assegura ara que "tot té un límit". Especialment en aquest cas. En el text, denuncia la "situació deplorable" que viu un país que "estima tant".

El cantant afegeix que la seva música és per a tothom però no com "a eina de propaganda que intenta manipular la voluntat d'un poble que està demanant a crits la seva llibertat i un futur millor".

La panamenya Erika Ender, compositora de la cançó, també ha refusat el seu ús per part del govern veneçolà. Ender és considerada una de les dones més influents del món de la música llatina.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut