Luis Figo, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Luis Figo, en una imatge d'arxiu (Reuters)
Futbol

Luis Figo es retira de les eleccions a la presidència de la FIFA per falta de transparència

L'exfutbolista portuguès del Barça i el Reial Madrid, entre d'altres equips, s'ha queixat de la falta de transparència del procés electoral que es farà el pròxim 29 de maig a Zuric

Actualitzat

El portuguès Luís Figo ha anunciat la seva retirada a les eleccions per a la presidència de la FIFA, que se celebraran el 29 de maig. L'exfutbolista del Barça i el Reial Madrid, entre d'altres equips, s'ha queixat de la falta de transparència del procés electoral

En un comunicat enviat als mitjans de comunicació, la candidatura encapçalada per l'exjugador portuguès ha enumerat els motius que l'han portat a abandonar la cursa electoral i ha recordat les raons per les quals es va presentar a aquest procés, en el qual també competeix el suís Joseph Blatter, al capdavant de la FIFA des de 1998 i màxim favorit a la reelecció per un cinquè mandat consecutiu.

"Hi haurà algú que vegi normal que hi hagi eleccions en una de les més rellevants organitzacions del planeta sense un debat públic? Hi haurà algú que vegi normal que un candidat ni tan sols presenti un programa electoral per al dia 29?", s'ha preguntat davant la falta de debats entre els diferents candidats.

Segons Figo, "aquest procés és un plebiscit de lliurament del poder absolut a un sol home, una cosa que em nego a aguantar. I és per aquest motiu que després de meditar de forma individual i compartir opinions amb dos candidats més en aquest procés, entenc que el que succeirà el 29 de maig a Zuric no és un acte electoral normal. I com que no és així, no comptin amb mi", ha afegit.

Luis Figo ha conclòs el seu comunicat amb més crítiques a la presidència de Blatter: "No tinc por de comicis, el que passa és que no aguanto un procés que conclourà el dia 29 de maig i en el qual el futbol no en sortirà guanyador. La decisió està presa, no disputaré el que en diuen acte electoral per a la presidència de la FIFA. Agraeixo de tot cor a tots els que em van donar suport i demano que mantinguin el desig regenerador que pot trigar, però arribarà".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut