Luis Eduardo Aute presentant "Intemperie" a l'Auditori. (Foto: ACN)
Aute presenta a l'Auditori la seva primera cançó escrita en català. (Foto: ACN)
Barcelona

Luis Eduardo Aute presenta a l'Auditori la seva primera cançó escrita en català

Luís Eduardo Aute ha presentat a l'Auditori la seva primera cançó escrita en català: "Somnis de la Plaça Rovira". És una de les 14 peces del nou treball del cantautor, "Intemperie", que ha presentat a l'Auditori de Barcelona. En aquest nou disc Aute recorre les pautes que han marcat les més de quatre dècades damunt de l'escenari: escepticisme, humor, amor, càrrega crítica, lirisme i referències literàries i cinematogràfiques.

Actualitzat
El cantautor de pare català i mare filipina Luis Eduardo Aute ha presentat a l'Auditori de Barcelona la seva primera peça en català: "Somnis de la plaça Rovira". El tema s'inclou dins del veu últim disc, "Intemperie", i evoca els moments que Aute va passar amb el seu pare al barri barceloní de Gràcia quan era adolescent. El cantautor recorda amb aquesta estrofa el barri barceloní: "I entre el pou i les pedres / del jardí de Massens / la galàxia ens plorava / pluges de Sant Llorenç / i el meu pare em parlava / assenyalant-me el cel: / fes-li abans dels teus somnis / un petó al teu estel".

Feia més de tres anys que el cantautor no publicava un disc amb temes inèdits, des d'"Al día de hoy". Aquest nou treball destil·la càrrega crítica, escepticisme, lirisme, referències literàries i cinematogràfiques i simbolisme. "Intemperie" reflexiona sobre la confusió i l'actual manca de referents ideològics. Aute l'ha repassat sencer en un concert de tres hores a l'Auditori de Barcelona.  

És evident que Aute és conegut per temes molt concrets:"'Al Alba", "Las cuatro y diez" i "La belleza" són algunes de les cançons que donen forma no només a la seva llista d'èxits sinó també a la memòria col·lectiva de l'Espanya de l'últim franquisme i la Transició. Polifacètic i inquiet, a més de compondre i interpretar els seus temes, pinta, escriu poesia i fins i tot fa cine. Aute no ha deixat mai de treballar, fins a perfilar un repertori que compta ja amb més de 500 temes. Durant les últimes quatre dècades ha teixit la complicitat amb un públic que veu en ell no només una estrella, sinó un artista, un poeta que canta, en definitiva: un cantautor.
Anar al contingut