El ministre d'Economia, Luís de Guindos, a l reunió de l'Ecofin.
De Guindos, satisfet per la resposta de l'Eurogrup a les reformes del govern espanyol. (Foto: Reuters)
Brussel·les

Luis de Guindos assegura que l'Eurogrup avala les reformes del govern espanyol

El ministre d'Economia espanyol s'ha mostrat satisfet pels resultats de la reunió de l'Eurogrup. Luis de Guindos ha assegurat aquest matí que els resposables de Finances europeus van avalar aquest dilluns les reformes que ha portat a terme el govern de Rajoy. De Guindos participa aquest dimarts en la reunió de l'Ecofin, els responsables d'economia i finances de la Unió Europea.

RedaccióActualitzat
El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha assegurat aquest matí que l'Eurogrup va donar suport aquest dilluns a les reformes engegades pel govern espanyol. Els ministres de Finances de la Unió Europea debatran durant el dia en quins casos els dipositants de més de 100.000 euros han d'assumir pèrdues, en cas de futurs rescats bancaris.

De Guindos estava satisfet amb els resultats de l'Eurogrup. El ministre considera que es coincideix que s'estan corregint els desequilibris i que el pla de reformes ha rebut el suport dels seus socis: "Tots els problemes acumulats fins a l'any 2011 s'havien reduït bastant durant el 2012. Això ho ha reconegut tothom. I el que s'ha fet és donar un impuls al pla de reformes aprovat pel govern el 26 d'abril. Aquestes han estat les dues qüestions fonamentals".

El ministre d'Economia també ha afirmat que, tot i les recomanacions de la Comissió Europea, la reforma laboral no es tocarà ni cap a un cantó ni cap a l'altre. Recordem que el comissari europeu d'Ocupació, László Andor, va suggerir incloure en la reforma el contracte únic com a indemnització creixent.

A la reunió de l'Eurogrup es van reconèixer els esforços espanyols, però també es van demanar reformes agosarades per reduir els desequilibris macroeconòmics.
Anar al contingut