Barcelona

Lufthansa manté més de 100 cancel·lacions de vols tot i el final de la vaga

El final de la vaga dels treballadors de Lufthansa no és una garantia de servei. La mateixa companyia ha anunciat fins a 128 cancel·lacions de vols, entre els quals 28 de llarga distància, tot i que els empleats ja han tornat a la feina. Lufthansa diu que encara hi ha algunes irregularitats per resoldre, com les tasques de manteniment i facturació, i avisa que la recuperació plena dels serveis podria trigar quinze dies.

Actualitzat
La vaga indefinida convocada pels treballadors de la companyia aèria Lufthansa s'ha acabat, però no els seus efectes. L'aerolínia alemanya afirma que hi haurà més de 128 cancel·lacions de vols, 28 dels quals de llarga distància.

Segons un portaveu de la companyia, "hi ha algunes irregularitats a resoldre encara en les tasques de manteniment i de facturació" i demana dues setmanes de termini per normalitzar el servei plenament.

Pacte i deute

Lufthansa i el sindicat del sector serveis Ver.di van arribar a un acord cinc dies després que comencés la vaga. El pacte salarial a què van arribar amb els treballadors de cabina i terra suposa un pujada de sous del 7,4 per cent en dos anys, a més d'una paga extra extraordinària.

Després de l'acord Ver.di va anunciar el final de les accions de vaga, però Lufthansa ja va advertir que el pla d'emergència engegat no es revocaria completament fins dilluns. Aquest pla preveia una reducció de l'oferta d'un 10%, cosa que significava la cancel·lació diària de 128 vols, 28 dels quals de llarga distància.

Segons l'aerolínia, aquesta aturada li ha causat uns danys econòmics de cinc milions d'euros diaris.
Anar al contingut