El copilot de l'avió de Germanwings Andreas Lubitz
El copilot de l'avió de Germanwings Andreas Lubitz
Berlín

Lufthansa estava al corrent que Andreas Lubitz havia tingut un "episodi de depressió greu"

L'aerolínia ha enviat documentació addicional a la fiscalia de Düsseldorf, que inclou els correus electrònics en els quals, l'any 2009, explicava a l'escola de pilots que havia tingut una depressió

Actualitzat

L'aerolínia Lufthansa ha confirmat avui a la tarda que sabia que el copilot Andreas Lubitz havia sofert un "episodi de depressió greu". En un comunicat, la companyia aèria explica que ha enviat documentació addicional a la fiscalia de Düsseldorf, que inclou els correus electrònics en els quals, l'any 2009, explicava a l'escola de pilots que havia tingut una depressió. Lufthansa destaca que Lubitz havia rebut el certificat mèdic que confirmava la seva aptitud per volar.

Fins ara, se sabia que el copilot del vol de Germanwings havia aturat la seva formació onze mesos durant el 2008, però no se'n sabien els motius. Precisament sobre aquesta aturada s'havia especulat sobre una possible depressió de Lubitz. Lufthansa ha negat sempre que tingués informació sobre l'estat de salut del copilot.

Lubitz és el presumpte autor de la catàstrofe aèria del vol entre Barcelona i Düsseldorf ja que les gravacions de la caixa negra indiquen que va estavellar intencionadament l'aparell, en el qual viatjaven 150 persones, contra les muntanyes.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut