Barcelona

Lucena atribueix les dimissions a Girona a una estratègia de CiU i ERC

El portaveu parlamentari del PSC creu que són fruit de l'estratègia per trencar el PSC i assolir la independència

RedaccióActualitzat

El portaveu del grup parlamentari del PSC, Maurici Lucena, creu que darrere la dimissió de Joaquim Nadal i nou membres més de l'executiva del PSC a Girona hi ha una "estratègia" de CiU i ERC per forçar el "trencament" del PSC. Lucena creu que els dimissionaris han sucumbit a les pressions que fan el partit del govern i el seu aliat en el marc de l'estratègia sobiranista. El seu argument és que els independentistes volen desestabilitzar el PSC perquè "és la peça clau perquè la balança es decanti cap a un cantó o cap a l'altre".

L'altre factor que Lucena veu darrere les dimissions també és extern i és la "forta pressió política ambiental", que ha fet que s'hagin "aguditzat" les discrepàncies en el si del partit.

En una roda de premsa al Parlament, Lucena ha afirmat que les renúncies gironines l'han sorprès "només relativament" i ha recordat que no és l'únic partit amb tensions. Sense anar més lluny, ha apuntat cap a la història d'ERC: "Ens falten 50 anys amb aquesta intensitat per igualar-nos al nombre de conflictes interns que va tenir Esquerra".

El portaveu socialista al Parlament ha descartat un congrés extraordinari a les comarques gironines amb l'argument que cadascú ja ha tingut moments per demostrar el seu pes. Tot i això, ha lamentat que Joaquim Nadal o Pia Bosch hagin decidit marxar sense presentar-se a les primàries per a l'alcaldia de Girona. "Era una magnífica oportunitat de mesurar la força de cadascú", ha conclòs.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut